Hermolomaa ja stressinlievennystä


Kävin viikonloppuna mökillä ja isovanhempieni luona käymässä. Se tuli tarpeeseen ja oikeaan kohtaan. Sain hieman etäisyyttä arjesta ja sen kieputuksesta. Olinkin pienen hermoloman tarpeessa ja tarvitsin sitä, että saisi jättää aivot narikkaan. Varsinkin sitä kaipasin, että pystyisi nukkumaan yöllä.

Olin ennen viikonloppua hieman stressaantunut koulujutuista, keväästä, jatko-opinnoista, syksystä, töistä sekä ihmissuhteistani ja niiden hoitamisesta ja kaikesta.  Olin tästä kaikesta kerännyt itselleni stressiä, vaikka ei tarvitse niistä kantaa huolta eikä niillä asioilla ole kiire ja olisi pitänyt ajatella, että niiden järjestyvän omalla painollaan. Jotenkin sitä vaan ei osannut olla eikä ajatella niin.

Lisäksi jännitin keuhkojen hengitystutkimusta, joka minulle tehtiin maanantaina, kun en ollut sellaisessa ennen ollut. Sitä kutsutaan myös spirometriaksi.   Jännitin turhaan ei se ollut mitenkään paha. Laitettiin nenänipsutin nenään ja hengitettiin ja puhallettiin semmoiseen laitteeseen. Tämä tutkimus tehtiin siksi, että halutaan tutkia onko minulla astma, koska minulla on yskä, joka on kestänyt yli kahdeksan viikkoa.

En ollut nukkunut kunnolla pitkään aikaan, nukahtamiseen oli mennyt illalla aikaa ja monenlaiset ajatukset sitten pitäneet valveilla. Ei ollut pitkään aikaan tuntunut, että olisi nukkunut tarpeeksi, vaikka kuinka oli nukkunut. Nyt sain helpotusta siihen ja stressiin. Olin paljon ulkona viikonlopun aikana. Kassaralla raivasin ojia ja haravoin isäni lapsuudenkodin pihan sekä muita pieniä syyshommia tein.Ne sopivat hyvin unilääkkeeksi ja stressin lievitykseen.

Kun minulla on stressiä liikunta auttaa hirveästi. Sellainen liikunta,  jossa tulee lämmin ja ei tarvitse kummemmin ajatella. Nyrkkeilysäkkiä lyöminen nyrkkeilyhanskojen kanssa on myös hyvä tai kunnon juoksulenkki, jossa hengästyy. Saa paineita purkaa pihalle. Muukin toiminnallinen auttaa kuten siivoaminen, (vaikka en ole kovinkaan järjestelmällinen ihminen, kysykää vaikka minun äidiltä :D) koska siinä voi järjestellä tavaroiden lisäksi ajatuksiaan.  Tulee samalla myös siistiä 😉 Ehkä. Stressiini auttaa myös se, että annan itselleen aikaa olla paikoillaan. Lehtien lukeminen ja teen nauttiminen sohvannurkassa on myös hyvä juttu ja kuuntelee hyvää musiikkia. Sillä saan usein ajatuksen muualle ja tyhjentää ajatuksensa.

Nyt olo on ollut viikonlopun jälkeen virkeä ja hyvä, vaikkakin nyt alkoi tuo työssäoppimisjakso vuodeosasto ja silleen väsyttää töiden jälkeen. Jaksamista ja energiaa on kuitenkin taas ja jaksaa tehdä töitä sekä töiden jälkeen.  Nyt on muutenkin nukuttanut yöllä paremmin 🙂

Aina on aikaa pienelle tee tai kahvihetkelle :)Nyrkkeile stressi pois

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

2 thoughts on “Hermolomaa ja stressinlievennystä

  1. Kiva elämänajattelutapa sulla. 🙂 Sellanen huoleton. Kirjoita vaan useammin, mukavaa luettavaa! Ilmeisesti olet nyt ”inttileski”, voisit kirjoittaa siitä pätkän miten suhtaudut asiaan ja kun taas näette niin mitä teette ja niin edelleen? 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s