– 15 kg miten se tapahtui


Tarkoitukseni ei vuosi sitten ollut laihduttaa. Halusin vain silloin parantaa elämäntapojani, muuttaa ruokavaliotani ja liikkua enemmän, jotta olisin hyvässä kunnossa lähihoitajan työtä ajatellen. Liikuntaa halusin lisätä, koska en halunnut, että huono kuntoni estäisi minua tekemästä työtäni hyvin ja tehokkaasti. Tavoitteeni olla saada sellainen kunto, etten väsähdä heti aloitettua työtäni.

Numero ei ole tärkein vaan se, että sinulla on hyvä olla, jaksat liikkua ja pitää terveydestäsi huolta. :)
netistä  lainattu

Liikunnan lisäämisen aloitin sillä, että kävin kaupassa pyörällä ja kävellen, vaikka asuntola tarjosi kauppaan kyytejä matka kauppaan n. 4 km. Ainoastaan kovimpien pakkasten aikana käytin asuntolan kyytiä.  Kaupassa käyntien lisäksi kävin pyöräilemässä milloin missäkin lähialueilla. Aloin myös käymään kävelylenkillä. Työssäoppimispaikkoihin kävelin ja pyöräilin. Kävin myös uimassa aina kun se oli mahdollista.

Ruokavaliossa huomioin niin, että söin 3-4 tunnin välein, jos vain oli mahdollista. Söin sen verran, että tulin kylläiseksi, en niin paljoa kuin minuun olisi mahtunut. Kaksi lämmintä ateriaa söin keskimäärin päivässä. Pyrin noudattamaan lautasmallia. Välipalana söin hedelmiä tai jogurttia. Jos teki mieleni napostella, ostin porkkanaa ja tein siitä paloja tai jostain muusta kasviksesta tein naposteltavaa.  Tavallisissa jogurteissa on paljon sokeria, vinkkinä maustamatonta jogurttia ja hilloa sisältää vähemmän sokeria. Jogurtin sekaan sopivat myös marjat.  Jos tekee mieli jotain hyvää, niin suosittelen rasvatonta maustamatonta rahkaa ja sen sekaan marjoja.

netistä lainattu

Suklaanhimo iski välillä, silloin ostin tummaa suklaata. Se on terveellisempää kuin maitosuklaa ja sisältää enemmän kaakaota ja vähemmän rasvaa kuin maitosuklaassa. Tumma suklaa on terveellistä. Se on todettu jo monessa tutkimuksessa. Tumma suklaa muun muassa suojaa sydäntä ja on hyväksi verenpaineelle. Mutta onpa tummasta suklaasta vielä jotain muutakin hyötyä makeasta pitäville.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tumma suklaa nimittäin vähentää makeanhimoa, mutta myös suolaisten ja rasvaisten ruokien himoa, käy ilmi Kööpenhaminan yliopiston tiedotteesta.

Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa verrattiin maitosuklaan ja tumman suklaan ominaisuuksia. Tutkimukseen osallistuville annettiin joko tummaa tai maitosuklaata. Sen jälkeen heidän nauttimiensa kalorien määrät mitattiin, kun he saivat syödä muutaman tunnin jälkeen niin paljon pizzaa kuin he halusivat. Tummaa suklaata syöneet kokivat tulevansa nopeammin täyteen ja he söivätkin 15 prosenttia vähemmän kaloreita kuin maitosuklaata nauttineet. lue lisää sivulta http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=3825348

netistä lainattu

Vähitellen huomasin vaatteiden kasvaneen sekä painoni pudennoon. Viime syksynä siis aloitin elämäntapojeni muuttamisen ja kesäloman alussa olin laihtunut -13 kg ja sen alettua laihduin vielä -2 kg. Nyt olen pysynyt siihen painoon mihin kesän alussa pääsin. Olen tyytyväinen nykyiseen painooni ja yritän säilyttää sen. Olo on ollut hyvä ja jaksanut enemmän liikkua. Lisäksi on ollut energisempi ja kunto kasvanut.  🙂

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s