Ajatuksista vapaa yö


Olen toisinaan sellainen, että kun menen nukkumaan illalla niin kaikenlaiset ajatukset jäävät päässä pyörimään.  Sitten unen tuleminen kestää hyvän tovin.  Kun aamulla pitää herätä, on tunne siitä, ettei ole tullut nukuttua kovinkaan hyvin. Päivän sitten yrittää porskuttaa jollain tavoin ja pysyä hereillä. Välillä tarvitsee apua kahvista, jotta siihen hereillä pysymiseen kykenee tai ulkoilua. Ruokakin auttaa, kun siitä saa energiaa. Luulen, että monet ihmiset voivat samaistua tähän.

Kumminkin olen löytänyt joitakin niksejä siihen kuinka voi nukahtaa nopeammin ja ilman sitä, että tarvitsee vatvoa asioita.

– Rauhallinen musiikki. Oma suosikkini on Juha Tapion cd-levy Kaunis ihminen ja Johanna Kurkelan Uneni kaunein parhaat 2005- 2011. Joku klassinen musiikkikin voisi olla hyvä. Ei ole vielä vaan tullut kokeiltua. Itselläni auttaa kun laittaa taustalle soimaan.

–  Äänikirjat. Niitä löytyy paljon kirjastoista. Kun menee nukkumaan, laittaa kirjan taustalle, taikka kuuntelee ennen kuin menee nukkumaan.

– Lukeminen. Ennen luin paljon kirjoja, mutta nykyään ei vain jotenkin saa aikaiseksi. Kuitenkin lehdet ovat mukavia, koska niissä on lyhyitä novelleja ja sopivan pituisia juttuja muutenkin.

– Uusin juttuni on niin sanottu iltariitti. Sytytän kaksi tuikkua illalla, juon teetä ja tyhjennän mieleni, annan ajatusten virrata. Sitten menen rauhallisin mielin nukkumaan, kun olo on rento.

– Rentoutumisharjoitukset. Yksi on sellainen, jossa ollaan makuulla. Hengitetään ensin vähän aikaa nopeasti sisään ja ulos. Sitten hengitetään sisään ja sitten päästetään ulos rauhallisesti yk-si. Sitten taas hengitetään sisään ja päästetään ulos kak-si.  Jatketaan kunnes tulee viisi. Jos, ei auta vielä voi toistaa alusta tehden.

– Venyttely ennen nukkumaan menoa. Keho pysyy kunnossa kun venyttelee ja lihakset rentoutuvat. Mieli on rento, kun menee nukkumaan. Rauhallinen musiikki taustalla on hyvä tehoste.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

2 thoughts on “Ajatuksista vapaa yö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s