Heikkous on vahvuuta ja vahvuus heikkoutta


Tämä biisi kuvaa mielestäni sitä mitä olen nyt. Minua ilahduttaa pienetkin asiat.   esimerkkejä niistä asioista. Ennen keskityin murehtiaan sitä mitä minulla ei ole. Nyt osaan  iloita ja kiitollinen siitä mitä minulla jo on.

Minulla ei ole kovinkaan suuri kaveripiiri, mutta muutama todella hyvää ja sellaista joihin voin oikeasti luottaa. En näe kaikkia heitä usein, muta he ovat silti todella tärkeitä ja ovat aivan ihania ihmisiä. Kaikilla ei ole sellasia, joten olen kiitollinen heistä ❤

En ole mikään Jennifer Lopez jolla on varmasti paljon ihailijoita, mutta minulla on aivan ihana poikakaveri, joka riittää minulle täysin. En muita miehiä kaipaakaan 🙂 Kaikilla ei ole edes sitä yhtä 🙂 ❤ Ja sekin hyvä, etten ole Jennifer Lopez on se, että takapuoleni ainakin on aito 😉

Minua ilahduttaa pienetkin asiat. Kahvihetki kaverin kanssa, auringonpaiste sateen jälkeen, kukkiva kukka syksyn synkkyyyden keskellä, pieni hymy toiselta ihmiseltä ja yms asiat 🙂

Syy miksi osaan arvostaa näitä asioita, on se, ettei asiat ole aina olleet niin hyvin kuin ne ovat nyt. Tällä hetkellä olen hyvin onnellinen, vaikkei aina tässä elämässä kolhuilta välty 🙂 Sitä osaa jotenkin eritavoin nykyään suhtautumaan vastoinkäymisiin. Ennen ne olisivat lannistaneet todella paljon ja sitä olisi voinut jatkua viikkoja.

Tietenkin vastoin käymiset harmittaa yhä, mutta nyt niistä osaa muillekkin puhua ja se lievittää negatiivisia tunteita. Muutenkin sitä osaa suhtautua, että ne vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Jos ei olisi vastoinkäymisiä ei osaisi arvostaa niitä elämän hyviä asioita samalla tavalla. Useimmiten niistä vastoinkäymisistäkin selviää jollain tavalla, vaikka se veisi aikaa. Vastoinkäymiset myös vahvistavat usein ihmistä hyvin paljon ja ihminen oppii virheistään.

Omista ongelmistaan kannattaisi puhua jollekin ja pyytää tarvittaessa apua. Kaverille, koulu- tai  työterveydenhoitajalle tai jollekin muulle. Sellaiselle, jolle tuntuu  hyvältä puhua. Se helpottaa  helpottaa kovasti kun saa sanottua pahanolonsa toiselle, keventää oloa ja tulee olo, ettei ole yksin asian kanssa.

Ei ole kyllä helppoa myöntää omaa vajavaisuuttaan/kykenemättöyyttään ja sitä, että tarvistee apua. Avun pyytäminenkään ei ole helppoa. Sitä on vaikea näyttää olevansa heikko.

Itselleni on ollut vaikeaa nimenomaan muille ihmisille avautuminen ja puhuminen. Olen joutunut sitä opettelemaan ja mielestäni kehitystä on viimeisien vuosien aikana tapahtunut. Sitä vaan, kun on tottunut olemaan yksin ja selviytymään itse, tottunut siihen, että on yritettävä pysyä vahvana. Pitänyt kaikki tunteet itselläni En uskaltanut näyttää heikkouksiaan, koska yritin pysyä/näyttää vahvalta sekä pelkäsin mitä muut ajattelevat. En ole tottunut siihen, että jotain ihmistä kiinnostaisi ja jaksaisi kuunnella. Sekin, että aikaisemmin elämämäni varrella luottamustani toisia ihmisiä kohtaan kaltoinkohdeltiin sekä se, että olin saanut muilta ihmisiltä pilkkaa osakseni. Vähätellyt itseään ja ongelmiaan. Ei sitä niin vaan helposti avauduta toiselle. Kumminkin sitä vähitellen osaa puhua tunteistaan ja ajatuksistaan muille.

Heikkous on vahvuutta ja vahvuus on heikkoutta. Se, että osaa myöntää, sen mitä ei osaa on vahvuutta siksi, että silloin ihinen on uskaltautunut näyttämään itsensä toiselle. Se, että esittää ja pitää yllä vahvoja muureja ollakseen vahva on heikkoutta siksi, ettei osaa näyttää todellista itseään muille ihmisille.

Sitä voi saada paljon enemmän kuin odotti, jos uskaltautuu avautumaan ja puhumaan omista tunteistaan.

Avaudu ja puhu. Jos, et pysty puhumaan, niin kirjoita.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s