Kiirettä, lunta ja joulua :)


Jotkut ovat saattaneet miettiä miksi olen pitänyt viime aikoina hiljaiseloa blogin kirjoittamisessa. Syynä ei ole kyllästyminen vaan, se, että on ollut kaikenlaista juttua meneillä, ettei ole ehtinyt eikä ole ollut tarpeeksi energiaa kirjoitella vaikka olisi halunnut. Olen ollut kohta kymmenen viikkoa työssäoppimissa eräällä kuntouttavalla vuodeosastolla ja olen töiden ohessa käynyt autokoulua. Aamulla on saattanut olla ajotunteja ja sieltä sitten mennyt töihin iltavuoroon klo 13-21 taikka mennyt aamuvuoroon kello 7-15 ja sen jälkeen käynyt teoriatunnilla istumassa. Sitten viikonloppuisin käynyt kotipuolessa ja isovanhempien luona ja vaikka mitä on ollut. Välillä on ollut mehut vähissä, mutta mieluisa työ ja tärkeät ihmiset ovat auttaneet jaksamaan ja tekemään parhaansa. On se autokoulukin hyvä käydä, koska työnantajat katsovat sen usein hyväksi asiaksi. Ei kyllä ole oma auto ensimmäisenä hankintalistalla, ei sillä, ettei sellainen voisi olla kiva ja olla kätevä, mutta onhan se aika kallis ylläpidettävä.  Yritän pystyä käyttämään julkisia kulkuneuvoja mahdollisimman pitkään, jos se on mahdollista.

Vuodeosastolla on ollut kyllä mukava tehdä töitä. Työ on vaihtelevaa, pääsee kokeilemaan ja tekemään erilaisia asioita sekä pääsee hoitamaan monenlaisia asiakkaita. Tällä työssäoppimisjaksolla on vain vahvistunut se tunne, että hoitoala on se mitä haluan tehdä työkseni. Työ ei ole aina helppoa, siinä on hyvät ja huonot puolensa, niin kuin kaikissa töissä varmasti on. Kuitenkin työ antaa niin paljon, että se hälventää niitä huonoja puolia. Ja on ihanaa auttaa  muita ja paras fiilis tulee siitä, kun voi tehdää hyvää toiselle ja auttaa. Jos asiakas on tyytyväinen saamaansa hoitoon, se on paras palkkio minkä voi saada tästä työstä. Aina ei saa työstä kiitosta, mutta silloin kun sitä saa täytyy olla kiitollinen siitä, kun saa ja nauttia siitä hetkestä.

Lumikin on jo ehtinyt maahan. Pidän kyllä talvesta, koska luonto on niin kaunista kun valkea lumi peittää kaiken likaisen ja harmaan. Puut ovat kuurassa ja talot näyttävät piparkakkutaloilta sokerikuorrutteilla. Talvella ilma on niin puhtaan oloista. Kovat pakkaset eivät kyllä ole kivoja, mutta sellainen -10-15 astetta kuuluu minun mielestä talveen ja silloin on myös ihan mukava ulkoilla. Pihalla, jos on ollut koko päivän, niin on mukava lämmittää jotain juomista ja käpertyä sohvannurkkaan sekä sytyttää muutamia kynttilöitä. Sitten on mukava vain fiilistellä ja antaa ajatusten vaellella ja rentoutua.

Pian alkaa joululoma eli 21.12.2012. Jee ❤ sitten koittaa myös se joulu, jota kaikki stressaavat etukäteen. Aika paljon tekemistähän on yleensä ennen joulua.  On lahjojen tekemistä sekä hankkimista, jouluruokien tekemistä, joulusiivouksen tekemistä ja monenlaista muuta. Vaikka onkin aika paljon hommaa joulun tekemiseksi, niin silti pidän joulusta.

Perheelläni on ollut aina tapana viettää joulua isovanhempieni luona. Pidän siitä, kun kaikki kokoontuvat ainakin kerran vuodessa saman pöydän ääreen, syödään rauhassa ja nautitaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Lahjojen saamisella ei ole enää niin paljon merkitystä kuin silloin lapsena, silloin aina odotti kovasti mitä tulee saamaan lahjaksi, mutta nykyään enemmän odottaa miten muut reagoivat itse antamiin lahjoihin, millaiset ilmeet ovat ja mitä ihmiset sanovat, kun näkevät, mitä lahjapaketin sisältä paljastuu. On ihana nähdä, jos toinen ihminen ilahtuu aidosti saamastaan lahjasta 🙂

Suvi Teräsniska – Hei mummo

Ihana tuo Teräsniskan biisi 🙂 Tulee kunnon joulufiilis, kun kuuntelee sitä:)

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s