Hyvää ystävänpäivää arvon lukijat ja seuraajat!


Ajattelin näin ystävänpäivän kunniaksi julkaista pitkästä aikaa jotain täällä. On ollut luovatauko tässä näin, kun ei ole keksinyt mistä sitä seuraavaksi kirjoittaisi.

Nyt kun on tämä ystävänpäivä ajattelin, että blogikirjoitus voisi teemana olla ystävät.

Monesti sitä ajatellaan, että ystävänpäivä on turha, koska joka päivä on ystävänpäivä. Tottahan se o, että ystäviä kuuluu arvostaa joka päivä, mutta onhan se kiva tapa, kun ihmiset lähettävät toisilleen kortteja ja kenties antavat pieniä lahjoja ja se, että tehdään yhdessä jotain. Itse tietyllä tavalla ajattelen, että ystävänpäivä on tietynlainen kunnianosoitus sille miten tärkeitä ne ystävät ovat. Hehän rikastuttavat elämäämme kummasti. Ei se määrä vaan se laatu. Tai että on edes yksi, jolle voi puhua.

Pidän vanhoja ja uusia ystäviäni sekä läheisiäni suuressa arvossa. Siksipä haluaisinkin sano kaikille niille ihmisille jotka ovat jaksaneet tukea minua elämän eri vaiheissa, kiitos kun olette olemassa. <3Teillä on ollut ja on yhä suuri merkitys elämässäni.<3 On ihanaa, että minulla on ollut ja on tuollaisia ihmisiä elämässäni. ❤ Koen olevani hyvin onnekas, kun minulla on teidät.

Haluan myös kiittää teitä tämän blogin lukijoita/seuraajia sekä vain lyhyestikin piipahtavia. On kiva, että on kävijöitä. En tavoittele mitään suuria määriä lukijoita, mutta kyllä se tuntuu mukavalta, jos joku on vieraillut blogissa.

Tähän teemaan liittyen haluaisin nostaa esille sen, että moni saattaa nyt kouluun taikka töihin hakiessaan pelätä vieraalle paikkakunnalle muuttoa, josta ei tunne ketään. Se voi tuntua oudolta jättää vanha, koska voi pelottaa, ettei tutustu kehenkään. Voi olla myös, että vanhat kaverit pitää jättää vanhalle paikkakunnalle.

Olen sitä mieltä, ettei kannata pelätä muuttoa. Se voi olla elämäsi parhaimpia valintoja. Ajattele sitä ennemmin mahdollisuutena tutustua uusiin ihmisiin. Jos vanhalla paikkakunnalla asuva ystävä on todellinen ystävä, ei ystävyys katoa etäisyyksien vuoksi- vaan sen takia kuinka ystävyydestä huolta. Uusiin ihmisiin tutustuessaan pitää kuitenkin muistaa, ettei unohda niitä vanhoja ystäviä. Muistaa kertoa heille, että hekin ovat tärkeitä ja pitää yhteyttä. Vaikka olisi kuinka kiire, kuitenkaan se yhteydenotto toiseen on loppupelissä pieniäkin tekoja. Kuinka paljon se vie aikaa ihmiseltä laittaa vaikka tekstiviestillä edes mitä kuuluu, jos ei ehdi soittaa taikka tapaamaan? Aika vähän minusta.

Itse en ole kyllä hyvä esimerkki ystävyydessä siinä yhteydenpitoasiassa, pitäisi pitää enemmän yhteyttä. Arki vain tuntuu painavan päälle, koulu, työssäoppimiset ja muut elämässä kiirettä tuottavat asiat. Ja kun on käytössä pääsääntöisesti vain viikonloput jolloin on mahdollista tavata ketään, pitää yrittää miettiä miten käyttää sen ajan mitä on. Sitä aikaa haluaisi jakaa vaikka kenelle mm. Perheelle, poikakaverille, kavereille ja isovanhemmille, mutta aikaa on rajallinen määrä eikä millään meinaa joka paikkaan rahkeet riittää. Se ei kumminkaan tarkoita sitä, ettei joku olisi tärkeä ja rakas. Kaikki ovat todella rakkaita. Kuitenkin sen verran yritän jotenkin pitää yhteyttä ja sovittaa kaikille aikaa.

Toisinaan sitä vaan ajattelee, kun vanhoista kavereista ei kuulu mitään tai ne pyytävät harvoin minnekään, niin jotenkin sitä luulee, ettei toista enää seura kiinnosta. Tietenkin se voi olla erehdyksenkierre, kaikki käsittävät väärin. Ajatellaan, että kun tuo ei pidä yhteyttä niin en minäkään pidä yhteyttä. Sitten mietitään mikä asioissa mättää.

Mutta palatakseni tähän muuttoon vieraalle paikkakunnalle ajattelin vielä kertoa oman tarinani.

Minä hain keväällä 2011 paikkakunnalle opiskelemaan lähihoitajaksi, josta en tiennyt mitään muuta kuin nimen. Joskus Tampereelle päin matkustaessa olin mennyt ohitse. En myöskään tuntenut sieltä ketään.

Ensin en tuntenut ketään. Kaupassa kun kävin, sain tehdä ostoksia rauhassa ja kävellä kadulla itsekseen. Koskaan ei näkynyt tuttuja kasvoja eikä kukaan tervehtinyt. Kuitenkin sitä ajan kanssa opin ensin koulussa tuntemaan uusia ihmisiä, vaikka luulin kestävän aikansa ennen kuin tutustuisin kehenkään, sillä pidän itseäni ns. hitaasti lämpiävänä. Useimmiten ns. tutkin ja tarkkailen ihmisiä. En sillä, että etsisin ihmisessä puutteita tai vikoja. Vaan siksi, että näen millainen ihminen on luonteelta, millaista huumoria toinen kärsii ja miten asioita kenellekin voi sanoa. Kuitenkin me kaikki ollaan niin erilaisia. Joku kertoo kaiken itsestään ensimmäisellä tapaamisella kun taas toinen kertoo toisen lunastettua luottamuksen. Toinen on edukseen suurissa porukoissa joku toinen taas pienimmistä. Joku voi suuttua pienistä leikkimielisistä herjauksista, kun joku toinen kuittaa samalla mitalla takaisin.

Sitten työssäoppimisien kautta alkoi tulla lisää tuttuja ja kämppäkavereista saada hyviä ystäviä sekä asuntolasta muutenkin. Nykyään kaupassa ja kaduilla tulee usein tuttuja vastaan, jotka kyselevät kuulumisia ja muita asioita.  Jopa joskus vetovieraatkin saattavat alkaa puhua vastaan tullessaan ja jotkut linja-autonkuljettajatkin saattavat tervehtivät jos näkevät (jos siis on matkustanut heidän kyydissään ja tunnistavat).

Joten ei kannata pelätä sitä muuttoa. Jos en olisi aikoinani lähtenyt toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, olisi monta ihanaa ihmistä jäänyt kohtaamatta ja monta hienoa asiaa kokematta. Kuitenkin on useinkin kova ikävä niitä vanhoja ystäviä. Onneksi kumminkin edes joskus ehditään näkemään. Ei niiden tärkeys ole minnekään kadonnut. Ne ovat nyt ja aina tärkeitä. They are always in my heart ❤

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Pitäkää ystävyyssuhteistanne hyvää huolta 🙂

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s