Rakasta,välitä ja halaa, silloin kuin toinen on vielä elossa


Turhan usein pidämme asioita itsestäänsevyyksinä silloin kun meillä on ne ja vasta, sitten kun olemme menettäneet ne osaamme arvostaa sitä. Jos meillä on ystäviä, rakastavia ihmisiä, suhteet kunnossa sukulaisten kanssa tai paljon rahaa, saatamme pitää itsestäänselvyytenä niitä ja alamme unohtaa ettei asioiden eteen tarvitse tehdä mitään. Tosiasiassa niitä ei pitäisi missään vaiheessa ajatella itsestäänselvyyksinä vaan tehdä töitä niiden eteen. Tavata, pitää yhteyttä ja huolta toisesta. Muistaa osoittaa toiselle kuinka paljon arvostamme toista ja senkin voisi ilmaista pienin sanoin ja teoin. Ei eleen tarvitsisi olla iso. Pienikin voi riittää.  Kehua toista jostain tai antaa pienen lahjan tai lähettää postikortin netin tai etanapostin kautta tai viettää aikaa tai halaa. Jonkun tutkimuksen mukaan ihminen tarvitsisi neljä halia päivässä, jotta mielenterveys olisi hyvä.

Miksi turhan usein unohdamme arvostaa silloin toista kun hän on elossa? Miksi muistamme hänet silloin vasta kun tapahtuu jotain tai hän poistuu keskuudestamme?

Elämä on rajallinen. Koskaan emme tiedä milloin aikamme tulee ja kuinka paljon aikaa meille on annettu toisen kanssa. Viettäisimmepä mahdollisimman paljon aikaa toisen kanssa ja muistaisimme häntä silloin, kun hän on elossa eikä sitten kun hän on kuollut ja perintöä aletaan jakamaan. Muistaisimmepa sanoa tarpeeksi toiselle miten paljon rakastamme ja välitämme toisesta.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s