Niille, jotka pelkäävät yrittää


image

Ihmiset ovat hyviä valittamaan siitä mitä ei ole ja mihin ovat tyytymättömiä. Jotkut heistä tyytyy osaansa eivätkä tee tai edes yritä saada muutosta aikaansaamiseksi. Joko siksi että pelkäävät yrittää, koska pelkäävät epäonnistuvansa tai ovat pessimistejä valmiiksi eivätkä halua yrittää. Jotkut taas näistä ihmisistä uskaltavat yrittää muuttaa tilanteita paremmaksi.

Ymmärrän hyvin näitä jotka valittavat siitä mitä heillä ei ole eivätkä tee asioille mitään. Olen ollut itse samanlainen.  Ennen olen valittanut itselleni kuinka olin huonossa kunnossa ja olin lihava. Enkä pitänyt ulkonäöstäni yhtään. Kuitenkaan en tehnyt asialle mitään. En uskonut että kykenisin muuttamaan itseäni. Olen hävennyt itseäni ja en uskaltanut tunnustaa tunteitani ihastuksilleni suoraan tai pyytämään ulos. Pelkäsin epäonnistumista ja torjutuksi tulemista. En uskonut, että kukaan mies voisi olla kiinnostunut minusta. Ajattelin tulevaisuuteni olevan ikisinkkuus. Minut oli torjuttu moneen kertaan ja aloin suojelemaan itseäni enkä uskaltanut enää ihastua suinpäin.

Kun sitten amiksen alussa heräsin ja aloin pitää itsestäni parempaa huolta ja laihduin sekä koin onnistumisen hetkiä koulussa, itsetuntoni ja itseluottamus kasvoi, kuten olen kertonut. Tunsin haluavani yrittää .

Nyt olen tehnyt enemmän asioita jotka pelottaa tai en ole uskaltanut aikaisemmin tehdä. Ensin se vaatii kypsyttelyä itsensä rohkaisemista ja pelottaa, mutta jälkeepäin tunne on mahtava kun uskaltaa ylittää itsensä.  Se on tehnyt minusta vahvemman ja itsevarvemman. En enää pelkää yrittää ja turhaahan se on.

Lisäksi olen nykyään aika tyytyväinen ulkonäkööni ja hyväksyn itseni tällaisena kuin olen, minulla on vahvuuteni ja heikkouteni, se on ok. Ja yhdellä ulospyytämisellä on se seuraus, ettei tullu pakkeja vaan on kohta seurannut 2 vuoden parisuhde 🙂

Näin jälkeenpäin olen huomannut, että  sanonta ”Mikä ei tapa se vahvista”, pitää hyvin paikkaansa. Vaikka olen epäonnistunut elämäni aikana monta kertaa ja minut on torjuttu, olen kuitenkin tässä nyt. En luovuttanut ja olen nyt vahvempi juurikin noiden elämän ylä- ja alamäkien takia. En pelkää yrittää, vaikka voin epäonnistua. Tiedän millasta se on ja tiedän, että niistä on mahdollista selviytyä ja ottaa opiksi. Sitäpaitsi aina mahdollista myös onnistua. 50 % epäonnistua ja 50 %  onnistua.

Jos olet tyytymätön elämääsi, älä tyydy siihen mikä tilanne on. Sinä voit muuttaa elämääsi  ainakin parempaan suuntaan. Siihen tarvitaan vähän tahtoa ja uskallusta.  Asiat eivät muutu, jos et vaikuta siihen. Sinä vastaat omasta elämästäsi ja tekemistäsi valinnoista. Älä pelkää epäonnistumista äläkä sen takia jätä tekemättä asioita, sillä voit jäädä paitsi jostain todella hienosta ja tärkeästä.

Jos haluat esim. poikaystävän älä jää vain kotiin lukemaan kirjaa kotiisi vaan mene sinne minne missä on miehiä baari, kahvila, kirjasto,tapahtumat tai vastavaa. Kotonasi ollessasi miesvalikoima rajoittuu postinkantajaan, huoltimieheen ja pizzantuojaan. Voihan tietysti joku noista olla tuleva miehesi, mutta laajempaakin valikoimaa on. Älä pelkää tehdä aloitetta tai pyytää ulos, jos olet kiinnostunut jostakin. Voit tulla torjutuksi, muttei se tarkoita sitä kaikki torjuvat. Joku voi yllättää ja lähteäkin.

Jos haluat itsesi parempaan kuntoon, siihen ei auttaa kuin liikunta eli ylös tuolistasi ja lähde vaikka ulos kävelylle.

Muista siis yrittää ja laita itsellesi realistinen tavoite. Älä lannistu. Äläkä myöskään aliarvioi itseäsi. Olet oikeutettu onnellisuuteen niin kuin kaikki muutkin, sen eteen täytyy vain tehdä töitä.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

2 thoughts on “Niille, jotka pelkäävät yrittää

  1. Hei!
    Tämä oli todella herättävä kirjoitus ja sai todella ajattelemaan 🙂
    Olen samaa mieltä kanssasi, olen itse todella ujo ja mielummin jään kotiin kuin lähden tuntemattomien ihmisten keskelle. Ihanaa että olet löytänyt rinnallesi miehen 🙂 Olisi ihanaa kuulla teidän ”Love Story” mistä kaikki alkoi, miten/missä tutustuitte? miten rohkaistuit pyytämään häntä ulos? miten valmistuit ensimmäiseen tapaamiseen, mitä sitten teitte? 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s