You will be able to see into my soul when I’m near you


Olen ehkä saattanut mainita asiasta, en muista, mutta sanon sen vielä. Minä rakastan merta, järviä,jokia,puroja ihan sama  vesistö on kyse, minä nautin siitä suuresti. Kaikkein parhain tunne tulee, kun pääsee moottoriveneellä tai soutuveneellä järvelle tai laivalla sisävesiristeilemään tai laivalla merelle. Kiva tunne, kun tukka saa hulmuta ja se tuoksu. Viihdyn myös rannalla ja satamissa 🙂 Haaveilen kovasti siitä, että pääsisin tänä vuonna Ruotsin risteilylle. Minulla alkaa 4. elokuuta ensimmäinn palkallinen kesäloma, en ole lähdössä minnekkään ulkomaille, se risteily riittäisi minulle enemmän kuin hyvin. Kyllä risteily Tallinnaankin kelpaisi, mutta Tukholmaan, kun menee on ennemmän nähtävää, muutakin kuin vaan merta.  Olen viimeksi yläasteella käynyt risteilemässä merellä, siitä on siis aikaa. Ehkä minä vielä pääsen 🙂 Yli vuoden asiasta haaveillut. Viime lauantaina isäni äiti täytti 90 vuotta ja kävimme sen kunniaksi Heinävedellä sisävesiristeilyllä, johon sisältyi kuusi sulukanavaa.  risteily tehtiin Puijo nimisellä laivalla ja sillä olisi päässyt Kuopioon, jos olisi halunnut. Mumma nautti suuresti sekä mukana ollut  juhlaseurue. Ilma oli hyvä. Ei liian kuuma eikä kylmä. Sadettakaan ei näkynyt. Sai nauttia ja ihailla kaunista Suomen maisemaa 🙂 Risteilyn aikana juotiin kakkukahvit, itse oltiin tehty kakku Mummalle ja tuotiin syömiset, laiva keitti kahvit.   IMG_0405

Niille jotka, eivät tiedä missä päin Suomea Heinävesi sijaitee tai kuulevat paikkakunnasta ensimmäistä kertaa: Heinävesi sijaitsee Etelä-Savossa ja sieltä löytyy Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit  Valamon munkkiluostari ja  Lintulan nunnaluostari.  Heinävedellä toimi mysö aikoinaan  Kermansavi, joka on Tulikivi Oyj:n  omistama brändi, jonka alla valmistetttiin käyttökeramiikkaa kuten mukeja, lautasia, vuokia, kannuja, kulhoja sekä muita astioita, myös kaakeliuuneja valmistettiin.  Tulikivi ilmoitti 2011 kesällä, että se lopettaa käyttökeramiikan valmistuksen kokonaan vuoden 2011 lopussa, mutta jatkaa uunien valmistamista.

IMG_0408

 

 

Kalastamaan Heinävedelle tullaan Karvionkoskelle ja Kermankoskelle

Heinäveden keskus on sen kirkonkylä ja siellä sijaitsee kirkko, jonka on suunnitellut Josef Stenbäck.

Mitä muuta Heinävedeltä löytyy:

Varistaipaleen nelisulkuinen kanava  kanava, jonka yhteydessä olevaan kanavamuseoon on kerätty kanavien rakentamiseen ja niiden toimintaan liittyvää esineistöä

Koloveden kansallispuisto  on saimaannorpan kotivesiä ja siellä on esihistoriasta kertovia kalliomaalauksia.

Pääskyvuoron lomakeskus, josta löytyy neljä rinnettä, joilla on pituutta 200-700 metriä. Näkötornista näkee komeat näköalat Kermajärvelle.

Ronttopuisto, joka on seppien takomatyömuseo ja vanhoja valokuvia kylässä olleesta sahasta ja vapaana virranneista Palokin koskista.

Savottamuseo Kämpän Riski, Juojärven saaresta siirretty, vanha tukkilaiskämppä

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s