Sinä yksin riität


Tein joku aika sitten sivuhuomautuksen: Mitä väliä sillä on mitä teen, jollet sinä välitä siitä.  Viittaan huomautuksella siihen, että välillä tuntuu yrittää tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, muttei se riitä.  Pitäisi olla vielä parempi ja enemmänkin. Sitä luo välillä itselleen paineita millainen pitäisi olla ja välillä on epävarmuus siitä, pystynkö minä oikeasti tähän ja merkitseekö tekemiseni kenellekään mitään. Vaatii itseään olemaan mahdollisimman hyvä työntekijä töissä, ystävä itselleen tärkeälle ihmiselle, kumppani rakkaalle ja ihminen joka huolehtii suhteistaan perheeseensä sekä sukulaisiinsa, olla sellainen kuin olettaa toisten haluavan minun olevan. Olettaa, että pitää olla superihminen, vaikka pitäisi riittää sellaisena kuin on. Sen takia millainen joku on, on se syy miksi on valittu/haluttu osaksi toisen elämään.

Saat olla juuri tuollainen
en tahdo valmista, tahdon sinut heikkouksineen
sinä riität minut täyttämään

– Mokoma-

Olisihan sitä hienoa, jos osaisi olla superihminen, joka pystyisi muuntautumaan sellaiseksi ihmiseksi kuin itse haluaisi. Semmoiseksi, joka pystyy saavuttamaan ja tekemään unelmansa todeksi. Osata olla rohkea ja tarttua hetkeen. Kuitenkin todellisuus on se, että harva meistä on superihminen. Ihmisen pitäisi riittää juuri sellaisena kuin on. Jos ihminen ei pysty toista hyväksymään vahvuuksineen  ja heikkouksineen, se on hänen murheensa ja pois häneltä. Jos toinen ei osaa arvostaa toista tai toisen tekoja, tämä ei ole murehtimisen arvoinen. Ei kukaan voi olla täydellinen. Meissä kaikissa on vikoja eikä kaikkea voi eikä pidäkään voida korjata. Mikä muuten tekisi meistä meidät ellemme saisi olla mitä me ollaan?

Kuitenkin pitäisi ymmärtää olla välillä armollinen ja pysähtyä miettimään pitäisikö kaikkeen pystyä ja vaikka voisi luulla, että ulkopuoliset tahot laittavat paineita niskaan, niin kukakohan ne oikeasti laittaa? Kuka määrittelee sen, minkälainen kenenkäkin pitäisi olla?  Ettei vaan ihminen itse. Ihmisen pitäisi osata huomata omat vahvuuteensa sekä hyödyntää niitä. Tulisi osata nauttia jo saamastaan ja osaamisestaan.  Helpommin sanottu, kuin tehty. Olisi myös hyvä arvostaa, mitä muut tekee tai ovat tehneet toisten eteen ja toisten saavutuksia eikä latistaa ja polkea alas kaikkea. Meistä jokainen ansaitsee osakseen arvostusta. Jokainen ansaitsee kultaa.

Tähän rakoon sopii mielestäni Jari Sillanpään SInä ansaitset kultaa. Näin videon ja kuulin biisin tällä viikolla ensimmäistä kertaa ja tykästyin heti. Todella vahvaa tulkintaa Sillanpäältä.

Välillä pitäisi pysähtyä hengittämään rauhassa ja sanoa itselleen: relaa vähän. On tärkeää Järjestää aikaa itselleen ja ajatuksilleen. Voi vaikka lähteä metsään kävelemään ja kuunnella sisäistä ääntään sekä laittaa asiat järjestykseen. Miksi haluaa jotakin ja onko se välttämätöntä? Ja tarvitseeko kaikkea tehdä yksin?

On myös hyvä muistaa, että saa elämässä mokata ja pitääkin mokata sekä puhua niistä muille, jotta niistä pääsee yli. Se kuuluu ihmisen elämään ja auttaa kasvamaan sekä kehittymään ihmisenä. Milloinkaan ei ole ,myöhäistä oppia, kuin vasta sitten kun ollaan haudassa. Mokaaminen on okei, muttei siihen kaada jäädä. Se kannattaa käsitellä ja ottaa opikseen ja jatkaa matkaa. Elämä on liian lyhyt murehtimiseen. Ei kaikkea tarvitse jaksaa tänään, päivä on huominenkin. Joskus on myös hyvä olla ns. sekaisin, jotta löytää taas oikealle tielle.

Muista. Sinä yksin riität.

Näihin kuviin ja tunnelmiin sopii mielestäni Petri Nygård : Tää on niin tätä feat. Toni Wirtanen. En yleensä oikein välitä Nygårdin biiseistä, mutta tämä kyllä kolahti.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s