Pahuksen eduskuntavaalit


Tuskastuttaa. Pian on eduskuntavaalit ja pitäisi osata äänestää joku tyyppi. Ei ole kyllä yhtään aavistustakaan ketä sitä äänestäisi. Tuntuu , ettei kukaan tunnu sopivalta. Kaikki vaan lupailevat ja sanovat haluavansa vaikka mitä, mutta kenestä on oikeasti siihen mihin he pyrkivät? Tämä nyt oleva hallitus ei ole luonut yhtään luottoa suomalaiseen politiikkaan. Soutaneet ja huovanneet, mutteivat saaneet juuri mitään aikaiseksi. Eivät edessaaneet hoitajamitoituksesta päätöstä aikaan. Ja kuinka paljon on heitetty rahaa Kreikkaan,  halutaan ukkenhaim museoita, vaikkei muuallakaan mikään kultakaivos ole ollut ja silti ei ole rahaa vanhuksiin satsata.

Ärsyttää miten vanhuksia pidetään yhteiskunnan jätteenä! Niitä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet Suomea, tehneet pitkät ja raskaat työurat sekä kasvattaneet ja hoitaneet lapset maailmaan. Tuntuu, etteivät päättäjät näe nenäänsä pidemmälle. Hekin ovat joskus vanhoja, eivätkö he ajattele sitä millaisen vanhuuden he itse haluavat? Jonkun hoivarobootin vai aidon ja inhimillisen kohtaamisen?  Onhan se tärkeää satsata lapsiin ja nuoriin joissa on tulevaisuus, mutta tärkeitä ovat myös vanhukset.

Varsinkin vanhuksien ravintoon pitäisi satsata enemmän. Monelle ihmiselle käy, että ruoka ei maistu samalla tavalla kuin ennen. Siksi olisi tärkeää, että ruoka olisi mahdollisimman ravintorikasta, jotta vähäisestäkin määrästä saisi edes vähän energiaa, oikeanlaisia rasvoja, proteiinia ja vitamiineja. Tietenkin ruokaa voi rikastaa erinnäisillä tavoilla esim. puuroon voita ja kermaa yms. tai lisäravinteilla ja proteiinijuomilla. Mutta entä jos ihminen asuu yksin ja ei ole omaisia tai hoitajia asian tiimoilta eikä itse tee taikka ymmärrä moista tehdä?

Olisi hyvä kiinnittää huomiota juuri valistukseen ravitsemuksesta ja tuoda neuvoja ja vinkkejä arkeen kotiin ja oikeanlaisiin raaka-aineisiin, kun ruokaa valmistetaan.

Toivottavasti eduskuntaan saadaan hyviä päättäjiä jotka saisivat asiat ruotuun ja keskittyisivät tekemään asiat huolella alusta loppuun ottaen erilaiset näkökulmat asioihin huomioon. Olisi myös hienoa, jos päättäjät voisivat laskeutua ns. tavisten tasollekin ja tulla kentälle tutkimaan asioita tarkemmin siellä missä niitä ongelmia on. Monessakin paikassa sairaanhoitajatkin( muunmuassa ne jotka ovat esimies asemassa) tekevät välillä kentällä töitä pysyäkseen paremmin kartalla missä mennään ja pitääkseen taitojaan yllä.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s