Muutto edessä


Nyt on muutoksen tuulia ilmassa 🙂 Sain tietää heinäkuun alussa, että olen päässyt opiskelemaan geronomiksi eli vanhustyön asiantuntijaksi  toiselle paikkakunnalle 🙂 vihuu. Geronomin työtehtäviin voi muun muassa kuulu, vanhan ihmisen ja hänen läheisensä hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja voimavarojen arviointi, yksilöllinen palveluohjaus ja terveysneuvonta, arjessa seviytymisen tukeminen ja vanhan ihmisen toimijuuden vahvistaminen.  Geronomilla on myös monenlaisia työllisyysmahdollisuuksia. 🙂 Opinnot alkavat 24.elokuuta 🙂

Viimeisen työvuoroni nykyisestä työssäni palvelutalossa teen 16. elokuuta.  Virallinen muuttoaika toiselle paikkakunnalle on 21.-22.elokuuta ja meille on varattu muuttoauto. Ennen sitä olisi tarkoitus yrittää päästä pesemään paikat.

Toisaalta odotan innolla opintojen alkua ja mitä jännää uusi kaupunki tuo tullessaan. Toisaalta myös haikeaa lähteä mukavasta työpaikasta. Vaikka sitä sanotaan, että ammattilaisen ei pitäisi kiintyä ihmisiin, mutta jos olet useamman vuoden lähes päivittäin tekemisissä samojen ihmisten kanssa, niin kuinka moni siinä oikeesti pystyy olla kiintymättä? Olisi minusta sellainen ihminen aika kylmä ja epäinhimillinen.  Ja kuitenkin itsekin olen nyt  1,5 vuotta ollut samassa työpaikassa, ollut ihanat hoidettevat ja mukavat työkaverit. Tietysti myös haikealta tuntuu jättää kotikaupunki ja kaverit. Niin ne kaverit, jotka tänne palattua olen saanut ja ne kaverit, jotka  tuntenut jo vanhastaan.

Kuitenkin elämässä täytyy mennä myös eteenpäin ja tarttua uusiin haasteisiin 🙂 Paljoa emme tarvitse uuteen asuntoon vanhojen tavaroiden lisäksi, ainakaan alkuun.  Vanhempieni kanssa vaihdamme ruokapöytää ja tarvitsemme työpöydän, sen saamme joko siskoltani taikka vanhemmillani on ylimääräinen.  Jossain vaiheessa saatamme hommata uuden sängyn ja ehkä sohvan, kunhan nyt olemme asettuneet uuteen asuntoon. Nukumme tällä hetkellä avomieheni kanssa 120cm leveässä sängyssä. Olisi kyllä ihan kiva saada hieman lisää tilaa eli leveämpi sänky 🙂

Toiselle paikkakunnalle mukaani lähtee avomieheni ja meidän kuukauden tuore nyt 3 kuukautta vanha Nestori kani 🙂 Nestori tuli meille tytöltä, joka oli tullut kanille allergiseksi. Nestorin vanhemmat ovat risteytyksiä olleet. Nestori on touhukas kani ja kova nuolemaan. Ihana, mutta osaa käydä myös hermoille 🙂 Varsinkin, jos sattuu pääsemään sänkyyn livahtamaan, saattaa pissata sinne.  Sitä yritetään estää pääsemästä sinne tai jos menee laitetaan lattialle. On se kuitenkin tosi rakas ja ihana valopilkku elämässä ❤ Nestori saa olla meillä vapaana silloin, kun olemme kotona, yöllä ja silloin kuin olemme poissa se on häkissä.

20150720_001205
Nestori omasa häkissään 🙂

Uusi kämppämme tulee olemaan 45 m2 ja se onkin hieman reilu 14m2 isompi kuin mikä meillä nyt on. sitten on Nestorillakin enemmän neliöitä pompittavana 🙂 Harmi vaan, ettei sitten enää ole parveketta käytössä ja joudun lupumaan parvekekukistani. Onneksi työkaverini suostui ottamaan yrttini omaan hoivaansa 🙂 Kukat vien työpaikalle 🙂

Vielä on paljon tehtävää ennen kuin vanha asunto on paketissa, mutta eiköhän se tästä 🙂

 

 

 

 

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s