Anelma Hermeliini 1 v


Eilen meidän pieni hermeliinineiti nimeltään Anelma täytti vuoden. Neiti tuli meille 30.8.2015 kodin vaihtajana. Ensimmäiset päivät kani oli todella arka. Istua nökötti vain omassa mökissään. Heinä eikä ruoka oikein maistunut. Lopulta papanoitakaan ei tullut, täytyi antaa parafiiniöljyä ja hieman pakkoruokkia. Jännityksestä/stressistä toisen ruokahalu oli hukassa ja vatsantoiminta oli lamaantunut. Sitten ruokapelletit alkoivat taas maistua ja vatsa toimia, mutta heinään kani ei oikein koskenut.

Anelman ruokatottumuksia alettiin muttamaan pikkuhiljaa siten, että sai ruokapelletit kahdessa erässä niin kuin meidän Nestorikin. Anelma oli tottunut aikaisemmassa kodissa, että ruokaa oli aina kupissa tarjolla ja söi sitä vähitellen päivän mittaan. Ostimme Anelma ruokahalua herättävää heinää ja pikkuhiljaa heinä alkoi maistua neitokaiselle ja myöhemmin alkoi saamaan tavallista heinää.

Vähitellen, kun Anelma oli kotiutunut meille hän osoittautuikin uteliaaksi kaniksi. Neiti pikkuhiljaa alkoi tutustua meidän makuuhuoneeseen, jossa vietti aluksi aikaansa. Sittemmin hän saattoi pomppia meidän sänkyyn tutkiskelemaan yöllä ja silloin, kun emme olleet makuuhuoneessa ( Jäi kiinni, kun yhtäkkiä käytiinkin) Pikkuhiljaa Anelma alkoi kiinnostumaan myös muista huoneista ja vähitellen uusia ihmisiään kohtaan ja lisäksi myöhemmin Nestoria kohtaan. Nestorin kanssa eivät vaan heti päässeet yhteen, kun Nestorilla hormoonit jyläsivät ennen pallien leikkuuta.

Nyt Nestorin leikkauksen jälkeen Anelma ja Nestori ovat olleet toistensa parhaat kaverit. Aina nuolemassa ja köllimässä keskenään. Anelma on myös meitä ihmisiä kohtaan osoittanut luottamuksensa, antaa silittää ja paijata itseään eikä syöksy enää karkuun. Kuitenkaan Anelma ei ole yhtä sosiaalinen kuin Nestori, muttei se haittaa. Rakastan Anelmaa juuri sellaisena kuin se on. Eihän me ihmisetkään olla kaikki samanlaisia 🙂 Anelma on ihana tomera ja pirtsakka pikku pimu, joka tarpeen tullessa osoittaa Nestorille missä se kaappi seisoo. Sen ja Nestorin touhuja on hauskaa ja mielenkiintoista seurata 🙂 Toinen koheltaa ja toinen katsoo toista aivan kuin sanoen, ootko tosissas?

 

 

 

 

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s