Soijarouhe kokeilussa osa 1


Soijarouhe. Se on uusin tuttavani. En ole siirtymässä kasvissyöjäksi, mutta halusin kokeilla sen käyttöä ja olen kuullut sen sisältävän runsaasti proteiinia. Tästä syystä päätin ostaa ja kokeilla.

 Nyt olen pari kertaa kokeillut soijarouhetta, mutta koen käytön haasteellisiksi.  Ei se ole siis vaikea valmistaa. Turvotetaan lämpimässä vedessä ja sitten aletaan ruuanlaitto. Maustamisen koen haasteelliseksi. En kuitenkaan oikein tiedä miten sitä maustetaan, jotta siinä on riittävästi makua. Jauhenliha on tässä suhteessa paljon helpompi, kun on kokemusta ja tietää mitä siihen voi laittaa.

Kuitenkin ihan hyvää tullut molemmilla kokeilukerroilla. Yksi päivä tein sämpylän väliin täytteeksi ja tänään makaroonin kylkiäiseksi. Ensimmäisellä kerralla makua ei ollut riittävästi, mutta toiseöla kerralla oli enemmän. Kai se tässäkin kokemus tuo lisää varmuutta ja tietoa mikä toimii ka mikä ei. Ensimmäisellä kerralla käytin kananmunaa,maistepippuria ja lihalientä. Toisella kerralla kuivattua basilikaa,tomattipyrettä,suolakurkkupikkelsiä, kuivattua sipulia,maustepippuria,yleismaustetta ja lihalientä.

Leipomiseen olisi mielenkiintoista kokeilla soijarouhetta ja nähdä miten se siinä toimii. Olen huomannut, että soijarouheen rakenne muuttuu, kun saanut ns. vetäytyä. Jännä tuote, mutta ihan hyvä 🙂

  

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s