Pohdintaa blogin pitämisestä ja kirjoittamisestaLuin vähän aikaa sitten erään bloggaajan blogia. Hän kirjoitti blogissaan, ettei häntä enää oikein kiinnosta bloggaaminen, kun on lukijat vähentynyt eikä kommentteja kirjoituksissa. Jokainen meistä pitää blogia omasta syystään, mutta itse en tiedä onko hyvä lähtökohta se, että kirjoittaa tai pitää blogia lukijoiden ja kommenttien vuoksi.

 Itsestäni on kyllä myös kiva saada kommentteja kirjoituksistani ja nähdä, että joku on käynyt katsomassa. Kommentteja en kylläkään ole kauheasti saanut tämän blogialustan aikana. Sinänsä ymmärrän sen, koska en välttämättä kirjoita aiheista, jotka kiinnostaisivat valtaosaa ihmisitä. Lisäksi ei ole yhtä ainutta teemaa, josta kirjoittaisin. En vain halua kategorisoita mihinkään tiettyyn muottiin, vaan haluan vapauden kirjoittaa mistä haluan. Joka tapauksessa itselleni ei ainakaan ole suurimmassa merkityksessä, se lukija määrä tai kommenttien määrä, vaan blogin kirjoittaminen on ensisijaisesti minusta lähtöisin. Haluan jakaa jollain tapaa asioita ja käsitellä asioita kirjoittamisen kautta. On hienoa, jos joku pystyy samaistumaan tai kokee saavansa niistä jotain tai ne herättävät tunteita. 

Olen ensimmäisen blogini aloittanut yläasteella ja siitä,se on jäänyt. Välillä olen tosi aktiivinen blogin päivittäjä ja toisinaan sitten hieman harvakseltaan päivitän. Se riippuu aina siitä, mitä ideoita itsellä on kirjoittamiseen ja miten on aikaa. Varsinkin nyt, kun on opiskelija, tulee aika paljon kirjoitettua erillaisia esseitä. Sitten ylimääräiseen ei aina meinaa jäädä aikaa, vaikka olisikin asioita mielessä, joita haluaisi käsitellä. Lisäksi, kun minusta ei tullutkaan toimittajaa tai kirjailijaa, tämä on minusta hyvä harrastus ja sopiva tapa toteuttaa itseäni. Toki sitä ei vielä tiedä, jos sitä joskus kirjoittaisi kirjankin. Kukaan ei voi tietää. 
Mutta minkälainen ihminen  kirjoituksen takana on, silloin kun ihmistä kiinnostaa lähinä lukijoiden ja kommentit? Onko kenties kyseessä ihminen, joka olisi jäänyt elämässään jotain vaille? Tai kenties kyseessä on valtavirrassa uiva? Toki ymmärrän sen, jos blogilla on tarkoitus tehdä rahaa, niin sillä on merkitystä kuinka paljon ihmisiä seuraa ja kommentoi, mutta sitten nämä ns. tavalliset lifestyle blogit. Itselle herää ajatus siitä, onko silloin ihminen aito? Tai muiden ihmisten mielyttämisen tarve suuri? En tiedä onko niin väärin ajatella tai pohtia, mutta nämä ovat minun ajatuksiani.
Eräs tyyppi tarjoutui auttamaan blogini kanssa ja olisi tarjonnut parempaa alustaa, jos olisin maksanut hänelle hieman. Hänen mielestään blogini sisältö oli hyvä, mutta kaikki muu vie kiinnostusta blogista eikä ihmiset jää lukemaan sisältöä. Arvostin hänen tarjoustaan ja mietinkin sitä jonkin aikaa, mutta kieltäydyin. Minulla ei ole ehkä 100000 lukijaa tai seurajaa blogillani eikä kommentteja, mutta olen aito oma itseni kirjoituksissan ja saanut tehtyä blogistani juuri sellaisen kuin olen halunnut. Jos joku ei pidä, onneksi blogeja on netti täynnä.

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s