Joskus pitää uskaltaa, vaikka uuteen parturiin mennä


Minusta yksi pelottavempia asioita on: mennä uuteen parturiin.  Lähinnä siksi, etteivät  kaikki parturit osaa leikata luonnonkiharaa tukkaa. Kerran, jopa olen käynyt parturissa, jossa minulle suositeltiin suoristushoitoa hiuksille. Eli kun, ne jotka haaveilevat kiharista hiuksista ottavat permanentin ja kiharalle tukalle olemassa suoristavahoito.  Minulla on kyllä ollut kiharan tukkani kanssa värikkäitä vaiheita.   Peruskoulussa inhosin sitä yli kaiken, varsinkin kun se tuntui olevan hallitsematon ja epäsiisti.  Mutta sitten olen oppinut sitä rakastamaan ja hyväksymään, että se on osa minua. Jos se vietäisiin minulta, en tietyllä tavalla tuntisi olevani minä.  Kyllä minä välillä suoristan hiuksiani, mutta todella harvoin. Yleensä suoristusradalla päinvastoin kiharran tukkaani.

Kun muutin Kouvolaan, olisin halunnut ottaa suosikkiparturini mukaan.  Hän on niin taitava, aina hienoja oivalluksia ja raikkaita ideoita. Aina olen lähtenyt tyytyväisenä hänen luotaan. Kesälomilla olen hänen luonaan yhä käynyt, kun olen sillä seudulla ollut liikkeellä. Hänellä on myös edulliset hinnat.

Torstaina uskalsin toista kertaa käydä täällä Kouvolassa parturissa. Edellisellä kerralla kävin  eri paikassa, koska oli tarjous, maksoi vain 20 euroa. Normaalisti siellä en kävisi, koska aika hintavaa.. Toki arvostan, että joku osaa, mutta näin opiskelijana ei ole kaikkeen varaa ja joutuu vertailemaan hintoja.  Hieman hermustutti, kun menin tänään uuteen paikkaan. Varsinkin, kun parturilla ei ilmeisesti ollut kauheasti kokemusta takana eikä tuntunut kauheasti vielä olevan itsevarmuutta. Kuitenkin muistutin itseäni siitä, millainen olen ollut aloittaessani lähihoitajan uraa ja päätin antaa mahdollisuuden. Näytin kuvia mallista, jota olin ajatellut.  Parturi ei kauheasti puhunut tukkani leikkaamisen aikana ja hieman ehkä jouduin tavallista enemmän ohjailla sanallisesti, mitä toivoisin/kannattaisi tehdä. Se toi lisää jännitystä.  Parturilla ei ehkä vielä ihan kokonaisvaltaisesti hallinnut tilannetta esim. tuntui, että ellen olisi ehdottanut, että otsahiuksia voisi hieman siistiä, olisi se saattanut jäädä tekemättä.  Lopputulokseen olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen ja varmasti tuosta parturista kehittyy hyvä parturi. Aion kyllä mennä toistekin. Toivon, että hänelle kehittyy vielä rohkeutta tuoda ideoita ja mielipiteitään esille ja löytyy luovuutta.

Joskus se on hyvä vain heittäytyä välillä ja kokeilla uutta. Silloin voi yllättyä positiivisesti tai sitten tietää ainakin, mikä ei toimi itselleen. Nyt minulla on lyhyempi tukka kuin muutamaan vuoteen ainakin, mutta tunnen eräänlaista vapautta, vaikka pidänkin hiuksistani myös pitkänä. Kuitenkin lyhyttä tukkaa on helpompi laittaa eikä kuivumiseen menee vähemmän aikaa! 🙂 Ja kasvaahan se tukka takaisin, jos sitä ikävöi.

21568530_132588624039240_6251751316566048768_n(1)
tästä näkee hieman kuinka paljon hukattiin hiuksia. Tämä otettu siis ennen parturissa käyntiä syyskuussa.
22352270_1615723451831496_2690235422495211520_n
hiukset takaa parturin jälkeen

Published by

smilingloopy

Olen 26-vuotias geronomiopiskelija, joka kirjoittaa ajatuksistaan elämän iloista ja suruista sekä kaikesta mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s